• nl
  • en
  • de

De slooprobots van slooprobot.nl

Slooprobots zijn machines met een zeer grote capaciteit. Ze kunnen zich meten met reguliere sloopkranen tot wel 4 keer hun eigen gewicht. De grootste voordelen van slooprobots zijn de compacte afmetingen en het geringe gewicht, dit komt vooral naar voren in krappe, slecht toegankelijke ruimtes en op vloerdelen waar slechts een lage vloerbelasting toegestaan is. Onze slooprobots worden elektrisch aangedreven, het grote voordeel hiervan is dat er geen uitlaatgassen geproduceerd worden. Is er geen juiste stroomvoorziening op de slooplocatie aanwezig dan verzorgen wij ook dit graag voor u. De aan te koppelen sloopgereedschappen zijn perfect op de machine afgestemd en hebben een grote productieopbrengst, dit door de grote hydraulische capaciteit van de machine. Tevens zijn de sloophamers voorzien van water vernevelaars voor fijnstofbeperking. Het inzetten van onze slooprobots voor het slopen van, onder andere betonnen, metselwerk en staal objecten, kan ook voor u zeer efficiënt en rendabel zijn.

Gewicht:
In verhouding tot hun sloopcapaciteit, hebben slooprobots een gering gewicht, daarom is het mogelijk om met de machines op vloeren te werken die met conventionele machines niet toegankelijk zijn. Als voorbeeld onze Brokk 100, deze heeft een vloer belasting  van slechts 385kg/m². Slooprobots zijn voorzien van wielen of rupsen. De hydraulisch bediende steunpoten verdelen de vloerbelasting over een groot gebied.

Reikwijdte:
Door de 3-delige arm, welke vrijwel volledig terug te trekken is boven de machine heeft de slooprobot een extreem groot bereik (tot wel 7 meter), en bezit hij toch veel kracht in alle richtingen, zelfs voor het verticaal slopen naar boven en horizontaal naar voren. Een ander bijkomend groot voordeel is dat de slooprobot vanuit één standplaats een groot sloopoppervlak kan bewerken.

Op afstand bediend:
Eén van de grootste voordelen van slooprobots is dat ze bediend worden via een afstandsbediening die werkt via kabel- en/of radiografisch/bluetooth. Hierdoor kan onze operator altijd veilig en met een optimaal zicht de sloopwerkzaamheden uitvoeren. Dit bevorderd niet alleen de veiligheid, maar draagt ook zeker mee aan een hogere productiviteit . De operator en het overige personeel hoeven niet in de directe sloopzone aanwezig te zijn en lopen zo dus geen risico op bijvoorbeeld vallende brokstukken. Ook staat het personeel op deze manier verder weg van de kwartsstofbron.

Gereedschappen:
De slooprobots kunnen wij voorzien van met diverse aanbouwdelen zoals: sloophamers met geïntegreerde waternevelaars, betoncrushers voor het zeer geluidsarm slopen van betonobjecten tot een dikte van 520mm dikte inclusief wapeningsstaal tot een dikte van Ø28mm, kracht 52 ton!, metaalscharen, graafbakken, sorteergrijpers, freeskoppen.

Neem voor meer informatie en het bespreken van de mogelijkheden voor uw bedrijf, gerust contact met ons op.